

2024 MOTOAMERICA SUPERBIKES AT MID OHIO

SCHEDULE AND SUPPLEMENTAL REGULATIONS

Friday

8:30 am Track Inspection

9:00 am - 9:20 am Royal Enfield BTR Practice 1 (20 min)

9:30 am - 9:50 am Mission Super Hooligan National Championship Practice 1 (20 min)

10:00 am - 10:30 am Junior Cup Practice 1 (30 min) 10:40 am - 11:10 am Supersport Practice 1 (30 min)

11:20 am - 12:00 pm Steel Commander Superbike Practice 1 (40 min)
12:10 pm - 12:40 pm Mission King of the Baggers Practice 1 (30 min)
12:40 pm - 1:20 pm Dunlop ECSTAR M4 Suzuki Two Seat Superbike Rides

1:30 pm - 1:50 pm Royal Enfield BTR Qualifying 1 (20 min) 2:00 pm - 2:30 pm Supersport Qualifying 1 (30 min)

2:40 pm - 3:20 pm Steel Commander Superbike Qualifying 1 (40 min)

3:30 pm - 4:00 pm Junior Cup Qualifying 1 (30 min)

4:10 pm - 4:40 pm Mission King of the Baggers Qualifying 1 (30 min)

4:50 pm - 5:10 pm Mission Super Hooligan National Championship Qualifying 1 (20 min)

<u>Saturday</u>

8:00 am Track Inspection

8:30 am - 8:50 am Royal Enfield BTR Qualifying 2 (20 min)

9:00 am - 9:30 am Mission Super Hooligan National Championship Qualifying 2 (20 min)

9:40 am - 10:10 am Supersport Qualifying 2 (30 min)

10:20 am - 10:50 am Steel Commander Superbike Qualifying 2 (30 min)

11:00 am - 11:25 am Junior Cup Qualifying 2 (25 min)

11:35 am - 11:50 am Mission King of the Baggers Qualifying 2 (15 min)
12:05 pm Mission King of the Baggers Challenge (3 laps)

12:15 pm - 1:00 pm Dunlop Paddock Autograph Session

12:30 pm - 12:45 pm H-D and Cardo Parade Laps

1:00 pm Royal Enfield BTR Race 1 (6 laps) Quick Start 1:30 pm Junior Cup Race 1 (11 laps) Quick Start

2:10 pm Supersport Race 1 (18 laps)

3:10 pm Steel Commander Superbike Race 1 (19 laps) 4:05 pm Mission King of the Baggers Race 1 (9 laps)

4:45 pm Mission Super Hooligan National Championship Race 1 (7 laps) Quick Start

5:10 pm - 6:00 pm Dunlop ECSTAR Suzuki Two Seat Superbike Rides

Sunday

8:00 am Track Inspection

8:30 am - 8:40 am Mission Super Hooligan National Championship Warm Up (10 min)

8:50 am - 9:05 am Junior Cup Warm Up (15 min) 9:15 am - 9:30 am Supersport Warm Up (15 min)

9:40 am - 9:55 am Steel Commander Superbike Class Warm Up (15 min) 10:05 am - 10:20 am Mission King of the Baggers Warm Up (15 min)

10:30 am - 10:40 am Royal Enfield BTR Warm up (10 min)

10:55 am Mission Super Hooligan National Championship Race 1 (7 laps) Quick start

11:15 am - 11:25 am H-D and Cardo Parade Laps

11:15 am - 11:50 am Dunlop Hot Pit Walk and Autographs

11:25 am - 11:50 am Dunlop ECSTAR M4 Suzuki Two Seat Superbike Rides

12:10 pm Royal Enfield BTR Race 2 (6 laps) Quick Start

12:45 pm Junior Cup Race 2 (11 laps)

1:20 pm Mission Super Hooligan National Championship Race 2 (7 laps) Quick Start

2:10 pm Supersport Race 2 (18 laps)

3:10 pm Steel Commander Superbike Race 2 (19 laps) 4:05 pm Mission King of the Baggers Race 2 (9 laps) Move-In Thursday 9:00 AM

Industry Will Call Wednesday

8:00 am - 5:00 pm

Thursday 8:00 am - 5:00 pm

Friday 7:00 am - 5:00 pm

Saturday

7:00 am - 5:00 pm

Sunday

8:00 am - 1:00 pm

Technical Inspection

Thursday

Superbike 12:00 pm

Baggers

1:00 pm

Supersport

2:00 pm

Junior Cup

3:00 pm

Hooligans

4:00 pm

Friday

7:00 am - 8:00 am No inspections after 8:00

Meetings

Mandatory Entrant & New Riders
Meetina

Virtual Meetings- All New Riders MUST COMPLETE by august 5th at 5:00 PM EDT or you will not be allowed through Tech Inspection.

Go to

Motoamericaregistration.com

Entrant Meeting
In Person-Wednesday 4:00 pm
and Thursday At 6:20 pm
at
Podium

Headshots

Media Center Thursday 4pm – 6pm







2024 MOTOAMERICA SUPERBIKES AT MID OHIO SCHEDULE AND SUPPLEMENTAL REGULATIONS

Event and Circuit Information:

MotoAmerica presents the MotoAmerica Championship at Mid Ohio August 16-18th featuring Steel Commander Superbike Class, Supersport, Junior Cup, Mission King Of The Baggers, Mission Super Hooligan National Championship, and Royal Enfield BTR competitors

Rules and Regulations:

It is the entrant's responsibility to ensure all crew, riders, and guests comply with all MotoAmerica and AMA regulations, including the team handbook located here: http://www.motoamericaregistration.com/competitor-info/



Officials:

Race Director: Rick Hobbs

FIMNA Safety Officer: Dan Argano

MotoAmerica Representative: Niccole Cox **Rider Representative**: Michael Martin

FIMNA Steward: Ken Saillant



Shipment pick up location: Small building between

gates 2 and 3

Address: Mid Ohio Sports Car Course Individual Name and Cell Phone Number 7721 Steam Corners Road, Lexington, OH, 44904 IF

USPS PO Box 3108.



Industry Will Call Location: Gate 3 Registration Deadline: June 25

Credential Request Deadline: August 7th

Entries and rider licenses will not be processed at the track. All riders must have a valid 2024 AMA license



Radio Frequency: 456.8125 MHz (12.5 KHz, CSQ

Squelch, Receive only)

Racing Radios: Tony 404-361-4840

Teams must have one crew member monitoring this "listen only" channel during all on track events. Radios must be presented during tech inspection.



VP Fuel: Use preorder form

Contact: www.motoamericaregistration.com/fuel

Hours: Thurs, 12:00 - 4:00 pm,

Fri/Sat 7:30 am - 4:00 pm, Sun 7:30 am - 2:00 pm

No fuel cans can remain on track property, teams failing to

comply will be subject to a fine

Tech Location: Garage



Competitors will not pass technical inspection if they do not have a working MyLaps compatible transponder. Failing to have an operational transponder during any session will result in a penalty.



Garages: \$250, will be assigned by premier priority **Supply drop off procedure:** 15 min deliveries during all open delivery hours (refer to Team Handbook)

All teams must use water barrels or concrete to tie down awnings and structures. Stakes cannot be used to tie down structures. Teams will be liable for any damage to the paddock from stakes or structures tied down inappropriately



Disposal and Recycling: Back center of paddock Participants are required to make use of disposal locations for all waste materials. All spills must be treated immediately and track management must be

advised. All fuel containers, and tires must be removed from the facility.



Golf Carts Contact: Mid Ohio

Circuit Rules: Operators must be over 18. Speed limit

Pit support vehicles must be parked within the team's paddock footprint or at the designated parking area and must display a 2024 MotoAmerica Pit Vehicle Pass.



Timing and Scoring Screens:

Network Name: MotoAmerica Hot Pits

Password: MidOHIOAgain

Do not distribute the log in information to fans or guests as increased users may cause the system to slow or stop functioning. Teams must provide their own hardware to connect to the timing and scoring feed over coax or network cable



Vehicle Staging: TBD

Move-in: Thurs, August 15th @ 9:00 am Tune to teams channel during move in

Move-out: TBD

RV Parking: ONLY PRE REGISTERED



Track Familiarization: August 14th and 15th @ 3:30 pm

- 7:00 pm

NO SCOOTERS, only bicycle or pedestrian traffic is



